Житомирська область може направити на посилення кордону з Білоруссю 2500 осіб

Житомирська область може направити на посилення кордону з Білоруссю 2500 осіб. Голова Житомирської обласної державної адміністрації Віталій Бунечко заявив, що вони будуть направлені на допомогу військовим і прикордонникам.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Facebook- сторінку Бунечко.

"Загалом для охорони кордону на території області є можливість направити понад 2 500 осіб. Вже проведено зустрічі з керівництвом відповідних громад, які надаватимуть допомогу нашим військовим та прикордонникам у разі потреби. Таким чином, ми повинні діяти абсолютно скоординовано і виважено і дотримуватися державницької позиції. І, звичайно, бути готовими до протидії терористичним і диверсійним загрозам", – заявив він.

Голова ОДА уточнив, що охорону українсько-білоруського кордону в межах Житомирщини забезпечує 9-й прикордонний загін силами трьох відділів прикордонної служби.

"Проведено координаційні наради за участю прикордонників, представників Нацполіції та Нацгвардії. Визначено сили та засоби, які можуть бути спрямовані на посилення охорони кордону у разі виникнення такої необхідності. Прикордонні підрозділи можуть бути посилені резервами Держприкордонслужби, Національної гвардії, Збройних сил України та Національної поліції", – додав Бунечко.