“Жовту” зону карантину в Україні знову розширили. У “червоній” – 18 регіонів

Станом на 13 листопада "жовта" зона адаптивного карантину в Україні знову розширилася до трьох областей. У "червоній" як і раніше залишаються 18 регіонів.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сайт Міністерства охорони здоров'я.

Згідно з даними МОЗ, до "жовтої" зони повернулася Тернопільська область, яка до цього перебувала на "помаранчевому" рівні епідемічної небезпеки. Зокрема, в ній впав коефіцієнт виявлення нових випадків і рівень госпіталізацій.

Як виглядає карантинна карта України

"Жовта" зона:

Закарпатська область Кіровоградська область Тернопільська область

"Помаранчева" зона:

Вінницька область Полтавська область Харківська область Чернівецька область

"Червона" зона

Київ Херсонська область Одеська область Запорізька область Донецька область Дніпропетровська область Сумська область Миколаївська область Рівненська область Житомирська область Івано-Франківська область Київська область Луганська область Хмельницька область Чернігівська область Львівська область Волинська область Черкаська область

Нагадавши, Черкаська область офіційно перейшла в "червону" зону карантину тільки на цьому тижні. На її території області найбільш суворі обмеження: заборона на роботу ресторанів, ТРЦ, ринків, магазинів, спортзалів і так далі. Обмеження не поширюються за умови вакцинації персоналу та відвідувачів.

Головний санітарний лікар Ігор Кузін вже заявив, що є шанси відсвяткувати Новий рік не в" червоній " зоні.