Зміни до регламенту сесії Кам’янської міськради

Спираючись на необхідність виконання законів України «Про захист населення від інфекційних хвороб» та «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення» на майбутню сесію буде винесений проєкт змін до регламенту Кам’янського міської ради VII скликання.

Проєкт рішення передбачає «в разі неможливості з об’єктивних причин проводити засідання у відкритому режимі» альтернативну можливість проведення засідань постійних комісій та пленарних засідань міськради дистанційно

Відповідно до запропонованих змін, місцем проведення пленарних засідань міської ради, може бути не тільки сесійна зала міськради (пл. Петра Калнишевського, 2, 3-й поверх), а й «інше місце».

Пленарні засідання можуть проводитися в режимі відео- або аудіо-конференцій (крім питань, що вимагають таємного голосування), а право бути присутнім на них отримують особи, присутність яких визнана необхідною самою міськрадою.

Водночас, змінами уточнюється, що, в разі проведення сесії дистанційно, повинна забезпечуватися ідентифікація учасників засідання і фіксація результатів голосування з кожного питання. Після реєстрації депутатів подальша робота сесії і голосування депутатів в режимі он-лайн здійснюється за допомогою аудіо- або відеозв’язку, що дозволяє ідентифікувати особу (здійснення цього має забезпечувати відділ інформаційних технологій міської ради), або з використанням електронного цифрового підпису.

По прийняттю депутатами міськради рішення про зміни в регламенті, відділ секретаріату міської ради повинен привести регламент у відповідність з урахуванням внесених змін і доповнень.