Зможуть доставляти посилки й вантажі небом: авіакомпанія “Нової пошти” отримала офіційний дозвіл

6 січня 2023-го року авіакомпанія "Supernova Airlines", яка належить "Новій пошті" отримала український сертифікат експлуатанта, тобто дозвіл на здійснення вантажних авіарейсів.
Інформація про запуск авіакомпанії з'явилась ще 1 жовтня 2021 року, а перший свій рейс небом у "Новій пошті" планують здійснити вже весною цього року.
Як заявив директор "Supernova Airlines" Ярослав Красножон, їхня компанія перша в Україні виконала всі потрібні умови та отримала подібний дозвіл за період повномасштабної війни.

Це приклад незламності українців та нагадування іншим бізнесам, що саме зараз найкращий час інвестувати в Україну. Ми віримо в ЗСУ і розуміємо, що швидка та безпечна логістика надважлива для прискорення нашої перемоги та забезпечення українців необхідними товарами, – заявив Ярослав Красножон.

З яких аеропортів "Supernova Airlines" здійснюватиме рейси
Через повномасштабну війну та воєнний стан небо над Україною закрите. А тому авіакомпанія "Нової пошти" поки планує здійснювати свої рейси з найближчих аеропортів європейських країн-сусідів України. Проте, як тільки з'явиться така можливість, у "Supernova Airlines" планують використовувати аеропорти в Борисполі та Львові.

"Supernova Airlines" буде здійснювати рейси з українських міжнародних аеропортів "Бориспіль" та "Львів" після закінчення війни, а поки українське небо закрите для польотів, авіаційні перевезення будуть здійснюватися з найближчих до України європейських аеропортів, – підкреслюють у "Supernova Airlines".

Зараз компанія має в лізингу 2 літаки Ан-26. Обидва є власністю компанії "Expedition Aviation (FZC)", яка зареєстрована в Об'єднаних Арабських Еміратах.
І як стверджують у "Новій пошті", це тільки початок, адже компанія планує активно розбудовувати свій авіафлот.
Джерело: 5692.com.ua