Зробіть ваші перекуси корисними для здоров’я та фігури: фахівці назвали 6 найкращих варіантів

Перекуси між основними прийомами їжі корисні навіть для тих, хто намагається схуднути або зберегти струнку фігуру. Але тільки за умови, що для цього підбираються правильні продукти.
За словами дієтологів, здорове харчування передбачає вживання їжі 5-6 раз на день помірними порціями. Якщо робити перекуси інтервалом не менше 3 годин, це допомагає підтримувати організм в тонусі та уникнути голоду, через який ми можемо з'їсти більше, ніж потрібно.
Для перекусів фахівці радять вибирати продути із збалансованим складом жирів, білків та вуглеводів, що перетравлюються не надто швидко.
Темний шоколад
Це смачний та корисний продукт для перекусу, який сприятливо впливає на кишечник і допомагає боротися із запальними процесами в організмі. Крім того, гіркий шоколад запобігає розвитку резистентності до інсуліну, що є одним з факторів ожиріння.
Зелений горошок
Цей продукт багатий на білок, вітаміни групи В, РР, А, клітковину. Його вживання допомагає підтримувати гарний настрій, поліпшувати пам'ять, покращувати стан судин та шкіри. Горошок сприяє зниженню рівня холестерину та активізує роботу шлунково-кишкового тракту.
Риба жирних сортів
Як показали дослідження, вживання жирної риби в кількості о двох порцій на тиждень дозволяє уникнути серйозних проблем зі здоров'ям. Цей продукт також допомагає прискорити метаболічні процеси, що важливо для підтримання стрункості фігури.
Курячі яйця
Медики запевняють, що цей продукт має бути обов'язковим в раціоні людей із проблемами з тиском та зайвою вагою. Яйця містять важливі мікроелементи та поживні речовини, надовго вгамовують голод, сприяють зниженню ризику діабету, серцево-судинних захворювань, гіпертонії, ожиріння.
Сир
Твердий сир дієтологи відносять до продуктів з розряду "з’їсти, щоб схуднути". Він чудово стимулює метаболізм, сприяє зміцненню м'язів, допомагає надовго наситити організм. Речовини, що є в його складі, сприяють тому, що вуглеводи в організмі активніше перетворюються в енергію.
Горіхи
Це корисний і зручний продукт для швидкого перекусу. Жири, що містяться в горіхах, сприяють їх повільному перетравленню і допомагають досягти тривалого відчуття ситості. Дієтологи радять щодення вживати жменю горіхів – приблизно 30 грамів, щоб не додавати у вазі.
Джерело: 5692.com.ua