ЗСУ успішно стримують спроби ворога оточити українські позиції в Луганській області, – ISW

За рахунок обережних і ефективних локальних контратак в Сєвєродонецьку і оборони західного берега річки Сіверський Донець українські війська успішно стримують спроби російських окупантів оточити наші позиції в Луганській області.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на дані Інституту вивчення війни (ISW).

Українські офіційні особи повідомили, що ЗСУ відбивають наступ росіян у Сєвєродонецьку і активно перешкоджають наступу ворога на Лисичанськ з південного заходу.

При цьому глава Луганської обласної Військової адміністрації Сергій Гайдай не погодився з прогнозом Міноборони Великобританії від 3 червня про те, що російські сили захоплять решту 10% території області протягом наступних двох тижнів.

Гайдай заявив, що в українських сил достатньо підкріплень і техніки для проведення подальших контратак, і захисту своєї території. За його словами, російські війська помилково вірять у власні успіхи, що дозволяє українським захисникам завдавати великих втрат по чеченським підрозділам, які нічого не підозрюють.

Один з проросійських військових блогерів заявив, що російські сили навряд чи прорвуть оборону України в Лисичанську з Сєвєродонецька (за рахунок триваючих лобових атак і протидії форсуванню річки Сіверський Донецьк) і, ймовірно, їм доведеться завершити наступ з Попасної, якщо вони сподіваються захопити Лисичанськ.

Він також зазначив, що українські сили можуть перешкодити російським військовим форсувати річки з Сєвєродонецька, і підкреслив, що армія РФ ще не забезпечила доступ до двох ключових автомагістралей, що ведуть до Лисичанська.

Нагадаємо, експерти заявили, що російські військові провалили штурми біля Ізюма і ускладнили просування до Слов'янська.

Ми також писали про те, що Росії не вистачить сил на захоплення Донецької області після боїв за Сєвєродонецьк.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.