Звільнення всіх територій. Україна змінює картину своєї перемоги, – Кулеба

На тлі зростаючої довіри до Києва з боку Заходу українська сторона змінює картину перемоги в нинішній війні. Зокрема, тепер вона виглядає не як відведення російських військ на позиції до 24 лютого 2022 року, а як повне звільнення українських територій.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на інтерв'ю міністра закордонних справ Дмитра Кулеби для Financial Times.

За його словами, картина української перемоги – це концепція, що розвивається.

"У перші місяці війни перемога для нас виглядала як відведення російських військ на позиції, які вони займали до 24 лютого, і оплата завданих збитків. Зараз, якщо ми будемо досить сильні на військовому фронті і виграємо битву за Донбас, що буде мати вирішальне значення для подальшої динаміки війни, то перемогою для нас буде звільнення інших наших територій", – зазначив Кулеба.

За його словами, лише військова поразка Росії дозволить розблокувати чорноморські порти і відновити експорт. А якщо Київ отримає ще більшу військову підтримку, то зможе витіснити окупантів з Херсонської області, а також розгромити Чорноморський флот РФ.

При цьому Кулеба визнав, що ціна за таку перемогу може бути занадто кровопролитною і в кінцевому підсумку доведеться вести переговори про врегулювання. До цього моменту Україна хотіла б підійти з "найсильнішими картами".

Нагадаємо, раніше президент України Володимир Зеленський розповів, чого прагне українська сторона у війні проти Росії. По-перше, це повне виведення російських військових і техніки з території країни, а по-друге, забезпечити здатність захищатися у майбутньому.

Проте, за його словами, про перемогу можна буде говорити, коли вдасться відтіснити ворога на позиції до 24 лютого 2022 року.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.