З’явилися фото новенького українського поїзда-експреса: як він виглядає зовні і всередині

Укрзалізниця запустила новий "Прикарпатський експрес". Поїзд №807/808 курсує на Львівській залізниці по маршруту Івано-Франківськ-Ківерці (через Львів та Луцьк).

Як виглядає новенький тривагонний дизельний поїзд ДПКр-3 виробництва Крюківського вагонобудівного заводу – дивіться на фото у нашому матеріалі нижче.

Що відомо про "Прикарпатський експрес"

Від Івано-Франківська до Ківерців залізницею 372 км. Значить, дизель-поїзд пробігає щодня 744 км. Увесь шлях займає вісім з половиною годин.

На цьому маршруті 10 зупинок: Луцьк, Горохів, Стоянов, Радехів, Підзамче, Львів, Стрий, Моршин, Долина, Калуш. А з четвертого червня експрес робитиме додаткові зупинки на станціях Рожнятів, Болехів та Кам’янка-Бузька.

Цей поїзд з’єднає одразу три туристичних регіони на заході України, надаючи можливість українцям і гостям країни відвідати, зокрема, Моршин, який був майже позбавлений зручного залізничного сполучення.

Фото: ось так виглядає "Прикарпатський експрес" (kvsz.com)

Скільки коштують квитки

На сайті Укрзалізниці на "Прикарпатський експрес" ціна квитка на весь маршрут від початку до кінця коливається залежно від днів.

Наприклад, у четвер – становить 166,05 грн. Це у випадку, якщо ви захочете їхати у "сидячому вагоні другого класу". В перший клас доведеться доплатити сто гривень. Вартість квитків становить 266,12 грн.

У неділю ціна підвищується на 15-25 грн.

Маршрути поїздів з Чернівців та Івано-Франківська продовжили до Чернігова

Маршрут "Прикарпатського експресу" (facebook.com/Ukrzaliznytsia)

Цікаво знати Перший поїзд ДПКр-3 був переданий Укрзалізниці 27 грудня 2019 року. Він працював на маршрутах Kyiv Boryspil Express і станція ім. Т. Шевченка-Черкаси. На сьогодні спеціалістами заводу завершено складання ще двох таких дизель-поїздів – ДПКр-3-002 та ДПКр-3-003. Вони поки що заходяться на підприємстві. Четвертий потяг має бути готовий якраз до 30-річчя Незалежності України.

Дивіться також, як виглядає купе нашумівшого поїзда Київ-Відень.

Раніше ми писали про права пасажирів Укрзалізниці, які вирушають у подорож.