Порушив ПДД: Криворізькі патрульні зупинили водія та виявили в салоні автомобіля пістолет

Днями, під час патрулювання в Довгинцівському районі патрульні помітили автомобіль Infiniti, який порушив правила дорожнього руху. Поліцейські зупинили транспортний засіб.

У Кам’янському відбувся сімейний захід до міжнародного Дня захисту дітей

У місцевому парку культури та відпочинку за підтримки міського голови Андрія Білоусова, ГО «Бджола», «Фонду розвитку Камʼянського», БФ «Карітас», Товариства Червоного Хреста та настоятеля Козацької церкви Пресвятої Покрови ієромонаха Феодосія відбулося свято для дітей та їх батьків.

Малечу розважали казкові аніматори, спортивні естафети та майстер-класи від організаторів. Також, учасники заходу отримали солодкі подарунки.

День захисту дітей – це черговий привід подарувати дітям України тепло та турботу. В умовах сьогодення діти особливо потребують радощів та свята, тому ми вирішили зробити цей день особливим. Кількість присутніх та радість на обличчях дітей та батьків говорить про те, що нам це вдалося, – зазначили організатори.

Джерело: 5692.com.ua

Як швидко вилікувати мозоль: необхідність для літа

Мозолі можуть завдавати дискомфорту і болю, особливо якщо не приділяти їм належної уваги. Розглянемо кілька ефективних методів для швидкого лікування мозолів.

Очищення та дезінфекція

Першим кроком у лікуванні мозолі є очищення ураженої ділянки. Ретельно вимийте руки та мозоль теплою водою з милом. Це допоможе запобігти інфекції.

Захист і пом'якшення

Використовуйте спеціальні пластирі для мозолів або м'які подушечки, щоб захистити мозоль від подальшого тертя. Нанесіть зволожувальний крем або вазелін на мозоль, щоб пом'якшити шкіру.

Використання аптечних засобів

В аптеках доступні різні засоби для лікування мозолів, як-от мазі та гелі із саліциловою кислотою. Вони допомагають розм'якшити шкіру і прискорюють загоєння. Дотримуйтесь інструкцій на упаковці для безпечного застосування.

Домашні засоби

Для швидкого полегшення можна використовувати домашні засоби. Сіль і сода, додані в теплу воду, допоможуть розм'якшити шкіру і зняти запалення. Тримайте ноги в розчині 15-20 хвилин, потім акуратно витріть і нанесіть зволожувальний крем.

Уникнення тертя

Щоб запобігти повторній появі мозолів, носіть зручне взуття і шкарпетки з натуральних матеріалів. Уникайте взуття, яке спричиняє тиск або тертя на ураженій ділянці.

Джерело: 5692.com.ua

Криворізькі поліцейські розшукують 33-річного Богдана Максимчука, який переховується від слідства

Чоловік підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст.121 (умисне тяжке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України.

До Дня захисту дітей відбувся тематичний квест “Спільними зусиллями: Діти в дії за безпеку”

ГО Бджола доєднались до організації локацій також представники Національної поліції, а саме відділу ювенальної превенції та ДСНС.

Учасники не лише весело провели час, а й дізнались багато корисного про важливість безпеки у повсякденному житті. Квест складався з цікавих завдань і випробувань, які допомогли дітям навчитися діяти в різних ситуаціях і працювати як команда.

За результатами топ 3 переможців квесту:

  • 1Команда «4D»;
  • 2 Команда «Чемпіони»;
  • 3Команда «ДЮСШ 3».

Усі учасники отримали подарунки від ГО «Бджола» та міського голови Андрія Білоусова.

Цей день подарував дітям не лише яскраві емоції, але й важливі знання!Разом ми створюємо безпечне і щасливе майбутнє для наших дітей!

Джерело: 5692.com.ua

Святкування Міжнародного Дня захисту дітей

Щороку 1 червня в Україні та в усьому світі відзначається Міжнародний День захисту дітей. Це чудове свято символізує дитинство, радість, посмішки та здійснення заповітних мрій.

З нагоди свята, в приміщенні КЗ КМР «Кіноконцертний зал «МИР» були проведені урочистості присвячені Міжнародному Дню захисту дітей, які зібрали разом дітей, які за волею долі були позбавлені родинного тепла, а саме – дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які виховуються в дитячих будинках сімейного типу, прийомних родинах, а також вихованців КЗ «Малий груповий будинок «Щасливе майбутнє» КМР.

Звичайно, не обійшлося й без приємних сюрпризів! У цій святковій та дружній атмосфері міський голова Андрій Білоусов вручив подарункові сертифікати та солодощі представникам вихованців від дитячих будинків сімейного типу та прийомних сімей. Дитячому подиву й захопленню не було меж! Всі з неприхованим задоволенням сфотографувалися з міським головою на добру згадку на сцені кінотеатру.

Діти – наше щастя, надія та майбутнє. Саме від нас, дорослих, залежить, як складеться доля кожної маленької людини, а, відтак, і нового покоління українців. Тож головним обов’язком родини, школи і влади є забезпечення усіх умов для якісної освіти і виховання наших дітей, всебічного розвитку та реалізації їхніх талантів.

Діти – найдорожче для батьків, їхня гордість і наше майбутнє. Вони найбільше потребують нашої уваги й турботи, особливо в складних умовах воєнного часу. Дякуємо нашим оборонцям за те, що стоять на захисті щасливого майбутнього дітей! – усім дітлахам Кам’янського міський голова побажав щастя, радості та здійснення найзаповітніших мрій.

Свято продовжилося переглядом сімейного мультиплікаційного фільму та після завершення якого на всіх очікували розваги з казковими персонажами.

На теперішній час в місті функціонує 15 прийомних сімей та 17 дитячих будинків сімейного типу, в яких виховується 146 дітей.

Джерело: 5692.com.ua

Взимку буде як свіжа: як заморозити полуницю правильно

Сезон полуниці триває недовго, але ласувати ягодами можна в будь-яку пору року, якщо зробити правильні заготовки. З полуниці готують джеми, варення, компоти, проте найкраще зберігають смак і форму, наближену до свіжих плодів, заморожені ягоди.

На що звертати увагу, збираючись заморозити полуницю.

Як вибрати полуницю для заморозки

Найкраще для цього підходить ціла, стигла та соковита полуниця. Не варто заморожувати недозрілі, занадто м'які, пошкоджені та гнилі ягоди.

Заморожувати полуницю слід якомога швидше після покупки чи збору на грядці.

Як правильно заморожувати полуницю

Спочатку ягоди слід ретельно промити проточною водою та перебрати, відклавши ті, що не годяться для заморозки. Далі потрібно викласти полуницю в один шар на тарілках, тацях або лотках, застелених паперовими рушниками, і висушити. Краще не пропускати цей етап підготовки, оскільки в іншому разі через надлишок води ягоди не будуть твердими після розморожування.

Коли полуниця повністю висохне, слід акуратно видалити плодоніжки. Далі її слід викласти на дошку або тацю. Важливо, щоб ягідки не торкалися одна одної. Помістити в морозильну камеру на 5 годин.

Після цього слід вийняти ягоди та постукати дошкою або тацею по столу, щоб ягоди відокремилися. Висипати їх порціонно в поліетиленові пакети, придатні для заморожування. Знов покласти полуницю в морозильну камеру для зберігання.

Як довго зберігається заморожена полуниця

Полуницю можна тримати в морозилці близько одного року. Розморожувати кожного разу слід лише необхідну кількість ягід, адже повторному заморожуванню вони не підлягають.

Ягоди краще розморожувати не при кімнатній температурі, а в холодильнику. Повільне розморожування дозволяє краще зберігати текстуру полуниці.

Джерело: 5692.com.ua