Apple готується випустити бюджетний ноутбук: подробиці

За інформацією DigiTimes, компанія Apple має намір розширити своє портфоліо ноутбуків, випустивши лінійку бюджетних моделей, які будуть конкурувати з популярними хромбуками. Ці нові пристрої отримають окремий бренд і будуть вирізнятися від MacBook Air і MacBook Pro.
Чим нові ноутбуки будуть особливі
Джерела DigiTimes повідомляють, що ноутбуки цієї лінійки матимуть металевий корпус, проте компоненти в них будуть дешевші, ніж у більш високопродуктивних моделях MacBook. Це дозволить знизити вартість продукту і зробить його більш доступним для широкого кола користувачів. З великою ймовірністю, Apple також встановить в цих ноутбуках власні процесори, що стане ще им кроком до зменшення собівартості. Розробка цих пристроїв вже розпочалася, і їхній випуск на ринок очікується в другій половині 2024 року.
Ідея створення доступних за ціною ноутбуків виникла в керівництва Apple на фоні успішних продажів хромбуків, які працюють на операційній системі Chrome OS від Google. Ці ноутбуки особливо популярні в Сполучених Штатах і широко використовуються в освітніх закладах. Попит на доступні ноутбуки різко зрос з початком пандемії COVID-19 та поширенням режиму віддаленої роботи.
Джерело: 5692.com.ua