Блакитне озеро під Кам’янським патрулюватиме водна поліція: подробиці

На Блакитному озері, яке знаходиться недалеко від Кам'янського, з'явився водний патруль. Як зазначили в "Голосі природи" поліція слідкуватиме за поведінкою відпочивальників.
Що відомо 
Блакитне озеро з'явилось у 70-х роках ХХ-го сторіччя на місці колишнього піщаного кар'єру і вже встигло надзвичайно сильно полюбитись жителям Дніпропетровщини. Ба більше, озеро стало справжньою перлиною регіону, яка приваблює відпочивальників, а також має власну флору та фауну. Наприклад, там часто можна побачити рідкісних перелітних птахів.
У зв'язку з повномасштабним вторгненням цього року влада обмежила відпочинок на Дніпрі, тому кількість людей, які їдуть на Блакитне озеро значно збільшилась. І на жаль, це часто приводить до не надто приємних ситуації. Так, відпочивальники залишають після себе сміття або розпивають спиртні напої на пляжі. Через таку поведінку людей виникла потреба в водному патрулі.

Багато людей переживають за долю Блакитного озера та допомагають покращувати його екологічний стан. Але без ефективної роботи правоохоронних органів щодо порушників дуже складно буде зберегти водоймище у чистому вигляді, — зазначив виконавчий директор організації "Голос Природи" Євген Колишевський.
Джерело: 5692.com.ua