Боротьба з сall-центрами триває: у Кам’янському злочинна група ошукувала громадян України та Латвії

У результаті спецоперації правоохоронці України та Латвії затримали учасників злочинної організації, які налагодили діяльність шахрайських «сall-центрів». Про це повідомила Дніпропетровська обласна прокуратура.
У березні цього року лідча група затримала 10 учасників злочинної організації, які ошукували громадян держав Європейського Союзу за допомогою функціонування мережі «сall-центрів» на території Кам’янського.
Зазначається, що злочинці представлялися співробітниками правоохоронних органів та іноземних банківських установ, після чого вводили потерпілих в оману та дізнавались конфіденційні дані їхніх банківських рахунків.
Наразі встановлено 14 потерпілих, яким заподіяно майнову шкоду. Загальна сума якої складає майже 2 мільйони гривень. Варто зазаначити, що всі потерпілі є громадянами Латвії.
У ході другого етапу спецоперації у Дніпрі затримали ще п'ятьох співучасників вказаної організації. Також 5 осіб затримали на території Латвії. Вони виводили гроші потерпілих на підконтрольні організаторам угрупування банківські рахунки.
Під час обшуків за місцями мешкання та у транспортних засобах підозрюваних правоохоронці вилучили автомобілі, комп’ютерну техніку, мобільні телефони, грошові кошти та зброю на суму понад 11 мільйонів гривень.
Варто зазначити, що потерпілим вже відшкодовано завдану шкоду на суму майже 900 тисяч гривень.
Джерело: 5692.com.ua