Цей одяг допоможе пережити літню спеку: на які нюанси слід звернути увагу

Літня спека – доволі серйозне випробування для організму людини. Звісно, найкращим варіантом є не виходити з дому або роботи в період активності сонця, однак це не завжди можливо. Аби легше переносити спеку необхідно звернути свою увагу також на те, що ви вдягаєте й взуваєте в цей період.
Звертайте увагу на тканини
Головними умовами для літніх тканин є те, що вони мають бути легкими, дозволяти шкірі дихати та не прилягати щільно до тіла. Також важливо, щоб вони могла поглинати та випаровувати вологу, це забезпечить нормальну терморегуляцію організму.
Тому влітку краще купувати одяг з льону, шовку й бавовни. Також можна звернути увагу на віскозу й шпатель.
Обирайте правильні кольори
Усі ми пам'ятаємо шкільні уроки фізики, де нам розповідали про зв'язок кольору й тепла: темні відтінки притягують його, світлі, навпаки, відштовхують. Саме тому в період спеки краще за все обирати одяг білого, бежевого, жовтого або будь-якого іншого світлого кольору.
Фасон теж важливий
Фахівці не радять обирати на літо одяг, який обтягує, не пропускає повітря та не дає "дихати" тілу. В іншому випадку ви можете відчути на собі парниковий ефект, який викличе дерматит. Саме тому обирайте легкий та вільний одяг. Літо, до речі, прекрасний час для фанатів оверсайз.
Як правильно обрати взуття
Для літа обирайте зручне та легке взуття. Ідеально, якщо воно буде відкритим, адже це дозволить нозі дихати. Саме тому в цей період так популярні сандалі та босоніжки. Якщо ви любите підбори, фахівці радять обирати не дуже високі, близько 3-4 сантиметрів, а якщо ви фанат кросівок, краще звернути увагу та тканинні натуральні матеріали.
Також не забувайте влітку використовувати сонцезахисний крем та вдягати під час прогулянок окуляри й головний убір.
Джерело: 5692.com.ua