Чи продовжить бензин дорожчати: експерт розповів про тенденції на паливному ринку

Директор однієї з консалтингових груп Сергій Куюн в одній із програм на українському телебаченні висловив думку, що ціни на бензин найближчим часом зростуть. Експерт вважає, що наразі нові податки ще не повністю інтегровані в ціну палива.
Нагадаємо, що з 1 липня в Україні повернули податки на паливо на довоєнний рівень. Прем'єр-міністр Денис Шмигаль пояснив, що цей захід пов'язаний із вимогами Меморандуму, укладеного між нашою країною та Міжнародним валютним фондом. Він також зазначив, що плани щодо поступового повернення податків на колишній рівень розробляли ще з минулого року.
Наразі середня вартість найпопулярнішого бензину А-95 на українських заправках становить 48 гривень 17 копійок за літр. Таким чином, за місяць ціна на цей різновид палива зросла на 2 гривні 32 копійки за літр.
Сергій Куюн вважає, що коли нові податки будуть повністю інтегровані, а запаси травневого і червневого пального будуть вичерпані, ціна на бензин знову зросте.
За прогнозами експерта вона становитиме 50-55 гривень за літр. Він також зазначив, що у 2022 році ціни на бензин були навіть вищими, але на попит це практично не вплинуло.
Джерело: 5692.com.ua