Канада дозволить частині українських біженців залишитися назавжди: хто зможе скористатися програмою

У Канаді оголосили про нову програму постійного проживання для українських біженців. Стартувати вона має в жовтні 2023-го року. Однак отримати таке право зможуть ну всі українські громадяни. Розповідаємо далі, яких категорій стосуватиметься нова пропозиція від країни кленового листа.
Хто зможе залишитись у Канаді
Канада активно підтримує Україну у війні з росією. Зокрема держава надала прихисток великій кількості громадян, які тікали від жахіть війни.

Ми запроваджуємо постійну підтримку для тих, хто хоче залишитися в Канаді зі своєю родиною назавжди. З 23 жовтня 2023 року буде надано постійне місце проживання тим, хто втік від незаконного вторгнення росії, – йдеться у повідомленні уряду Канади.

Для того, аби взяти участь у програмі, українці мусять відвідати двом умовам:

мати в Канаді статус тимчасового мешканця;
мати одного або кількох членів сім'ї в країні.

До числа останніх входять українські подружжя, цивільні партнери, батьки, бабусі та дідусі, брати та сестри. А також діти чи онуки громадянина чи постійного жителя Канади, – пояснили в канадському уряді.

Згідно з програмою, українці, які мають візу CUAET, до 31 березня 2024 року зможуть в'їжджати до країни в рамках тимчасових спеціальних заходів. Після цього їм треба буде подати заявку на продовження перебування, яке може тривати до трьох років.
Для цього можна отримати:

дозвіл на навчання;
відкритий дозвіл працювати.

Вони також матимуть доступ до послуг з розселення, таких як мовна підготовка та послуги з працевлаштування, – наголосили в уряді.

Варто зазначити, що більш детальну інформацію уряд Канади пообіцяв надати ближче до старту проєкту, у жовтні.
Джерело: 5692.com.ua