Чим помити холодильник, щоб не було запаху: простий засіб для ідеальної чистоти після розморожування

Регулярне розморожування холодильника – важливий процес, який допомагає продовжити термін служби техніки та заощадити електрику. Після розморожування, перед тим як запустити холодильник, важливо ретельно його вимити всередині, щоб уникнути неприємних запахів.

Як вимити холодильник начисто домашніми засобами

Варто пам'ятати, що під час розморожування холодильника в ньому не повинні залишатися продукти. Усю їжу та напої потрібно витягнути, прострочені продукти викинути. Полиці, шухляди та інші елементи зняти та вимити.

Щоб помити холодильник всередині, спочатку можна скористатися теплою мильною водою. Далі варто застосувати засіб, який допоможе досягнути ідеальної чистоти, знищити всі бактерії та усунути неприємні запахи.

Для цього потрібно змішати столовий оцет і воду, і цим розчином за допомогою губки протерти всі внутрішні поверхні холодильника. Далі протерти холодильник ганчіркою, змоченою в чистій воді, щоб видалити залишки оцту.

Якщо забруднення в холодильнику більш стійкі, є плями або пліснява, варто скористатися більш "ядерною" сумішшю – оцтом та содою. Для цього потрібно:

  • змішати в рівних кількостях оцет та соду;
  • нанести отриману суміш на забруднені поверхні;
  • залишити на кілька хвилин, щоб засіб подіяв;
  • протерти чистою вологою ганчіркою.

Після миття холодильник слід залишити відкритим на кілька годин, щоб він добре висох. Завдяки такому очищенню холодильник буде чистим і свіжим після розморожування.

Джерело: 5692.com.ua