Чоловікам в Україні вже роздають повістки в маршрутках: чи законні “облави” в транспорті

В Україні військовозобов'язаним чоловікам почали роздавати повістки у громадському транспорті, зокрема в маршрутках. Хоча законодавством чітко не визначено, де саме можуть вручати цей документ, у багатьох громадян подібні дії співробітників військкоматів викликають запитання. Прокоментували ситуацію в одному з ТЦК, пише Today.ua.
Як повідомив полковник Запорізького обласного ТЦК та СП Андрій Гуренко, існують певні обмеження, що стосуються роздачі повісток, у тому числі у маршрутках. За його словами, представники територіальних центрів комплектування не мають права влаштовувати перехоплення маршруток, щоб вручати пасажирам повістки.
Тобто, якщо маршрутку, автобус, трамвай чи інший вид транспорту зупиняють для роздачі повісток, це є порушенням законодавства. Але при цьому законом не визначено, що мають робити чоловіки, яким намагаються вручити повістки у такий спосіб, та чи можна проігнорувати вимоги, що зазначаються в цих документах.
Андрій Гуренко пояснив, що право зупиняти транспорт мають лише представники Нацполіції, і для цього мають бути певні підстави. А військослужбовці такими повноваженнями не наділені.
Якщо такі порушення будуть помічені, українців закликають повідомляти про "облави" в транспорті до районних територіальних центрів.
Джерело: 5692.com.ua