Чому платіжки за водопостачання та водовідведення інколи мають завищені суми

Іноді виникають суперечки щодо нарахувань за холодну та гарячу воду. У багатьох випадках це пов'язано із затримками в передачі показань лічильників або взагалі відсутністю показань лічильників.
Про це заявив Петро Пантелеєв, заступник голови Київської міської державної адміністрації.
Він також зазначив, що споживачі отримують еквівалентні рахунки з різних причин.

"На це впливають різні речі, наприклад, люди забувають або не можуть цього зробити, бо вони не в місті. Однак, за відсутності показань лічильників, закон вимагає від постачальників послуг нараховувати плату на основі середньозваженого споживання послуги", – сказав Пантелеєв.

У цьому випадку необхідно надати фактичні показання лічильника, узгодити їх та провести перерахунок.
Якщо платіжка вже оплачена, то залишок переноситься на наступний місяць. Заступник голови Київської міської державної адміністрації додає: Варто зазначити, що навіть якщо споживання дорівнює нулю, показники лічильника потрібно подавати.
Він також зазначив, чи планується підвищення тарифів на електроенергію.

"Ми розуміємо, що закупівля реагентів для дезінфекції та вартість електроенергії для водопідготовки вже набагато вища, ніж раніше. Водночас ми розуміємо, що не можна підвищувати тарифи для наших людей. Незважаючи на економічні труднощі, спричинені війною, люди платять за послуги. Підвищення тарифів зараз неможливе", – сказав Пантелеєв.

Ми переконані, що маємо йти тим шляхом, який обрали з тепловою енергією минулого року.
"Тоді було прийнято рішення про призупинення підвищення тарифів, але при цьому компенсація для підприємств тепло- та електроенергетики була гарантована державним бюджетом. Я вважаю, що той самий шлях слід пройти і для водопостачання та каналізації. Як місцеве самоврядування, так і держава повинні нести комплексну відповідальність. З іншого боку, столична влада надає фінансову підтримку енергетичним компаніям, але частину коштів має компенсувати держава. Питання можна вирішити таким чином", – пояснює він.
Джерело: 5692.com.ua