Ці чотири предмети потрібно утилізувати окремо від решти сміття: не викидайте їх у сміттєвий бак

Культура сортування сміття в Україні поки що поширена не так широко, як у країнах Європи. Усе дрібне побутове сміття просто складають у пакети і викидають у найближчий контейнер.
Але незалежно від того, чи сортується сміття, деякі предмети в контейнери викидати не можна. Вони можуть становити небезпеку для оточуючих, бути пожежонебезпечними і токсичними. Тому деякі види сміття потрібно утилізувати іншими способами.
П'ять предметів, які викидати в сміттєві контейнери не можна
Батарейки
Якщо батарейки не утилізувати належним чином, а просто викидати в сміттєвий контейнер, вони опиняються на звалищі. Кадмій, цинк, оксид марганцю, що містяться в батарейках, з часом потрапляють у ґрунт і воду. Батарейки належать до високонебезпечних відходів, тому в бак їх викидати заборонено.
Пошкоджені термометри
Йдеться про ртутні градусники, які в разі пошкодження стають небезпечними для людського здоров'я. Ртуть – важкий метал, отруєння її парами може призвести до серйозних проблем зі здоров'ям.
Аерозолі
Балончики від фарби, освіжувачі повітря, дезодоранти у формі аерозолю – все це може бути небезпечним у разі неправильної утилізації. Навіть використані, майже порожні балончики перебувають під тиском. Перебуваючи в сміттєвому контейнері під променями сонця, вони можуть вибухнути і спричинити пожежу.
Медикаменти
Прострочені медикаменти, що не стали в нагоді, містять найрізноманітніші хімічні речовини. Не секрет, що пакети зі сміттям приваблюють бездомних собак. Тварини шукають їжу, але можуть сильно отруїтися, випадково з'ївши викинуті ліки.
Джерело: 5692.com.ua