Депутати хочуть захистити українців від кредитів під “шалені” відсотки: закон вбереже від кредитної залежності

21 вересня у Верховній Раді України відбудеться голосування за законопроєкт №9244, спрямований не захист громадян від фінансових пасток сумнівних фінансових установ, що надають послуги мікрокредитування.
Новий законопроєкт прокоментував керівник парламентського комітету з фінансових і податкових питань Данило Гетманцев. Він повідомив, що основна мета №9244 – захист українських громадян від масової видачі кредитів під "шалені" відсотки.

"Проти закону активно діють "бізнесмени" – назвемо їх "великі будівельники", що, використовуючи старі довоєнні методи, активно збивають голоси в залі", – сказав голова комітету.

Також Гетманцев зазначив, що сподівається на те, що законопроєкт потрапить до зали засідань. Викладені в цьому документі пункти є, згідно з рекомендаціями Міжнародного валютного фонду, мають бути обов'язково ухвалені.
Європейська комісія раніше вказала, що в нашій країні має діяти довічний фінансовий моніторинг осіб, які були визнані публічними діячами.

"Вимога категорична, однозначна і правильна", – зазначив Гетманцев.

Голова комітету також сказав, що ухвалення законопроєкту №9244 допоможе вберегти десятки тисяч українських сімей від кредитної залежності.
Джерело: 5692.com.ua