Чому телефон швидко сідає в режимі очікування, а індикатор батареї працює некоректно: просте пояснення

Іноді причини, через які швидко розряджається акумулятор телефону, можуть бути неочевидними. Наприклад, практично всім відомо, що для економії заряду батареї потрібно вимикати невикористовувані додатки, применшувати яскравість і звук, відключати функцію вібрації. Але бувають і випадки, причини яких, на перший погляд, визначити складно.
Чому сідає батарея вимкненого телефона
Чому під час вимкнення телефону індикатор показував, що батарея повністю заряджена, а під час увімкнення виявляється, що заряд 0%? Куди дівається заряд, якщо пристроєм не користувалися?
Витрата заряду пояснюється тим, що навіть у вимкненому стані зберігається контур протікання струму. Деяка частина енергії йде на підтримку працездатності пристрою. Якщо в приміщенні дуже жарко або занадто холодно, батарея також може сідати швидше.
З якої причини індикатор неправильно показує рівень заряду
Періодично буває так, що індикатор, який довго показував 100%, раптом починає демонструвати різке падіння рівня заряду. Так відбувається через неточне визначення алгоритмами операційної системи стану батареї.
Чому телефон розряджається, перебуваючи в режимі очікування
Якщо сигнал мережі стабільний, заряд витрачається в стандартному режимі. Якщо ж пристрій опиняється в зоні з нестійким сигналом, на його пошук і стабілізацію потрібно більше енергії. Навіть якщо при цьому власник телефону ним не користується, батарея в зоні нестабільного сигналу буде сідати набагато швидше.
Джерело: 5692.com.ua