Експертка з прибирання назвала ТОП-5 непотрібних речей на кухні

Експертка з прибирання Джулія Вільямсон у своїй останній колонці для Business Insider назвала п'ять найпоширеніших предметів, які займають місце на кухні, але не мають користі. За її словами, позбувшись їх, господині зможуть звільнити більше простору і зменшити стрес від безладу в кухні.

1. Необгрунтована кількість спецій

Перше, на що варто звернути увагу, це шафа зі спеціями. Вільямсон підкреслює, що часто ми зберігаємо спеції десятиліттями, не використовуючи їх повністю. Так, мелені спеції придатні до використання приблизно рік, тоді як цільні можуть зберігатися до трьох років. Фахівчиня рекомендує викинути спеції, які втратили насичений аромат, і купувати лише ті, які ви використовуєте регулярно.

2. Надмірні кухонні залежі

Наші шафи на кухні часто переповнені непотрібним кухонним посудом. Ті тарілки, келихи й каструлі, якими ви не користуєтеся, теж варто прибрати в інше місце, або позбутися їх, якщо ви точно впевнені, що вони не знадобляться.

3. Нерозумне зберігання під раковиною

Тумба під раковиною часто стає місцем, куди ми просто викидаємо різні побутові предмети, такі як балончики, ганчірки та губки. Тому важливо провести інвентаризацію цього простору і використати спеціальні органайзери або контейнери, щоб зберегти там порядок.

4. Зайві кухонні прилади

Ми зберігаємо набагато більше кухонних приладів, ніж насправді використовуємо. Експертка рекомендує залишити лише ті, які ви справді любите, а решту прибрати. Цікавим експериментом може бути складання половини кухонних приладів у коробку на декілька місяців. Якщо за чей час вони не знадобилися – можна прибрати їх узагалі.

5. Пакети для покупок

Пакети для покупок можуть швидко перетворитися на зайве сміття в кухні. Вільямсон рекомендує обмежити кількість пакетів до розумної міри і використовувати їх для зберігання іншого сміття, яке ви плануєте викинути

Джерело: 5692.com.ua