У Берліні заборонили російську символіку напередодні 9 травня: реакція рф

8 та 9 травня у світі відзначають 79-ту річницю перемоги над фашизмом у Другій світовій війні. Утім цьогоріч поліція Берліна заборонила демонструвати російську символіку на пам'ятних заходах у місті, відзначає RBB24.

Що відомо

Рішення поліції розповсюджується на радянські меморіали у Трептові, Тіргартені та Шенхольцер-Хайді, а також їхні околиці. Заборона стосується вивішування російських прапорів, георгіївських стрічок, уніформи, частин форменого одягу, що відповідають відмітним знакам, а також маршів, військових пісень та іншої символіки, яка прославляє вторгнення російської федерації в Україну. Зауважимо, що правила не стосуються ветеранів Другої світової війни, дипломатів та інших представників держави.

Утім, посольство росії в Берліні заявило, що це рішення є дискримінацією та суперечить духу історичного примирення між росіянами та німцями. Вони закликали столичну владу зняти заборону.

Це вже не перший випадок, коли російська символіка стає об'єктом обмежень у Німеччині. Минулого й позаминулого року в місті діяла така ж заборона.

Попри реакцію рф, заборона залишається в силі, і пам'ятні заходи відбудуться в межах нових правил. Це, на думку правоохоронців Берліну, дозволить уникнути можливих конфліктів та забезпечити спокійний хід подій.

Джерело: 5692.com.ua