Електромобілі від Mini: британці представили нові Countryman і Cooper

Британський виробник автомобілів Mini 1 вересня 2023 року порадував потенційних покупців одразу двома новинками – кросовером Countryman і хетчбеком для міста Cooper.
Перший автомобіль Mini був представлений публіці ще в далекому 1959 році греко-британським дизайнером автомобілів сером Алексом Ісігонсом. Відтоді минуло багато років, компанія диктує моду і тренди.
Нещодавно було анонсовано, що до 2030 року цей британський автовиробник повністю відмовиться від двигунів внутрішнього згоряння.
Mini Cooper
Новий електричний Mini Cooper цього разу представлений у двох конфігураціях. Електричний двигун базової моделі має потужність 181 с., автомобіль оснащений акумулятором ємністю 40,7 кВт/год. До 100 км на годину цей компактний автомобіль розганяється за 7,3 секунди і може проїхати без зарядки 305 км.
Друга, потужніша конфігурація пропонується з двигуном 215 к. с., який до 100 км на годину розганяється за 6,7 секунд. Акумулятор має збільшену ємність – 54,2 кВт/год, запас ходу у цій версії – 402 км.
Mini Countryman
Це вже третє покоління Countryman. Нові авто також доступні у двох варіантах. Потрібно сказати, що габарити нового Mini Countryman стали більш значними – він вищий на 6 см, і довший за свого попередника на 13 сантиметрів. Більшим став і багажник – його обсяг збільшився на 55 літрів і тепер становить 460 літрів. Базова версія оснащена електродвигуном потужністю 201 с., до 100 км на годину розганяється за 8,6 секунди.
Більш потужна версія – Countryman SE ALL4 оснащена одразу двома електродвигунами, загальна потужність яких 308 с. Запас ходу у цієї новинки від Mini – 462 кілометри.
Джерело: 5692.com.ua