Інтернет скоро стане іншим: що таке Web3 і як зміниться мережа після його появи

Web3 – один із найбільш обговорюваних і перспективних напрямів у сфері сучасних технологій. Її впровадження може мати революційний вплив на безліч сфер людської діяльності – на медицину, медіа, фінанси.
Також ця технологія допоможе оптимізувати і зробити більш прозорими демократичні процеси.
Що таке Web3
Web3 – це складна інноваційна технологія, на основі якої інтернет працюватиме в майбутньому – можливо, вже зовсім скоро. Вона працюватиме з урахуванням інноваційних винаходів – криптовалют, блокчейну, децентралізованих додатків (DApps).
Основною особливістю технології Web3, порівняно з чинною нині Web 2.0, буде те, що контроль за особистими даними користувачів більше не належатиме технологічним корпораціям – він повністю перейде в руки кожного окремого користувача. При цьому користувачі зможуть не тільки ефективно контролювати свої конфіденційні дані, а й брати участь в управлінні найрізноманітнішими проектами.
Основні принципи, на яких заснована Web3
Безпека – вищий рівень безпеки буде обумовлено використанням технології блокчейн, для захисту транзакцій застосовуватиметься криптографія.
Конфіденційність – користувачі матимуть повний контроль над своїми фінансами та особистими даними.
Децентралізованість – наразі мережа функціонує на основі технології Web 2.0, даними володіють великі компанії, але за Web3 користувачі керуватимуть своїми даними самостійно.
Взаємодія – Web3 створить нові можливості для взаємодії користувачів у мережі на новому рівні.
Доступність – до мережі Web3 всі користувачі зможуть мати однаковий доступ.
Власні платежі – для проведення транзакцій буде використовуватися криптовалюта.
Джерело: 5692.com.ua