Здав корупціонера, став міліонером: невдовзі українець отримає заслужені мільйони гривень, суд ухвалив рішення

НАЗК (Національне агентство із запобігання корупції) повідомляє, що в Україні судом уперше ухвалено рішення щодо виплати винагороди викривачу корупції. Ця людина отримає чималу суму – 13 мільйонів гривень.
Сьогодні Верховним антикорупційним судом було затверджено угоду, до якої дійшли прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та обвинувачений – колишній перший заступник начальника столичної податкової служби.
Наразі угода затверджена лише першою інстанцією Вищого антикорупційного суду, а це означає, що вирок може бути оскаржений в Апеляційній палаті Вищого антикорупційного суду протягом 30 днів із дня його оголошення.
Згідно з рішенням суду першої інстанції викривачу корупції має бути виплачено понад 13 мільйонів гривень.

"Це без перебільшення історична подія, яка фундаментально закріплює формування культури викриття в Україні та стимулює викривачів повідомляти про факти корупції, які їм удалося зафіксувати", – повідомили в агентстві із запобігання корупції.

Нагадаємо, що закон, який гарантує викривачам корупції винагороду, було ухвалено ще 2020 року. 6 вересня цього року розпочав свою роботу Єдиний портал викривачів корупції, на якому кожен громадянин може повідомити про факти корупції, що стали йому відомими.
Джерело: 5692.com.ua