Інвестиції для модернізації міської інфраструктури

Кам’янське виграло конкурс на залучення коштів Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) для модернізації міської інфраструктури.

На даному етапі фахівці Кам’янської міської ради спільно з координаторами і експертами ЄІБ працюють над поетапним впровадженням двох проектів: реконструкція зовнішнього освітлення з системою управління та утеплення будівель бюджетної сфери.

5 березня міський голова Андрій Білоусов провів робочу нараду з питання реалізації даних проектів. По закінченню наради міський голова Кам’янського поділився думками щодо використання інвестиційних коштів: «Загальна сума інвестицій, які ми залучаємо, становить 26 мільйонів євро. 15 мільйонів буде направлено на реновацію 10 бюджетних установ, відібрано кілька дитячих садків, шкіл та основних лікарень, включаючи дитячу. 11 мільйонів буде направлено на повну реконструкцію зовнішнього освітлення міста з використанням LED технологій. На сьогоднішній день місто освітлено на 85%. Ці кошти передбачають реконструкцію діючого освітлення і повне відновлення решти 15% – в приватному секторі. В цьому році буде розроблено ТЕО і всю необхідну проектно-кошторисну документацію, щоб на початку наступного року приступити до реалізації проектів», – сказав Андрій Білоусов.