До високого ювілею Ліни Костенко

Напередодні ювілею однієї з найяскравіших українських поетес, Ліни Василівни Костенко, 5 березня у Кам’янському в центральній міській бібліотеці ім. Тараса Шевченка відбувся перший тур змагань декламаторів її поезій. «Камертони поезії Ліни Костенко» – так називається конкурс декламаторів, присвячений 90-річчю від дня народження великої поетеси.

У першому турі конкурсу взяло участь 25 поціновувачів поезії Ліни Костенко. Прикметно, що охочі позмагатися за краще виконання поетичного твору, були різної вікової категорії: від наймолодшого 9-річного учасника, до найстаршого –  71 рік. Проте, молодь була найамбітнішою, отже, школярі та студенти віком від 10 до 16 років кількісно були представлені найбільше. Кожен мав задекламувати один вивчений напам’ять вірш.

Цікаво, що серед виконавців траплялися не лише традиційне декламування, а й пісні на вірші поетеси і читання в стилі «реп». Ця різноманітність у поданні поетичного слова зайвий раз демонструвало серйозність, з якою підходили учасники до конкурсу, а надмірне хвилювання,що інколи заважало з першого разу прочитати твір, лише показувало нестримне прагнення перемоги. 

Бібліотекарі міста, виступаючи організаторами конкурсу, наголошують на  важливості та крайній необхідності подібних конкурсів для того, щоб розкривати творчі здібності молодих людей та популяризувати національні культурні цінності України.

Одностайним рішенням журі було оголошено, що всі конкурсанти проходять до другого туру. Однак він, за умовами конкурсу має проходити у формі  поетичних поєдинків. Це буде справжня битва: декламатори змагатимуться парами один з одним, поки не залишиться один переможець.

ІІ тур конкурсу відбудеться в центральній міській бібліотеці 11 березня о 15.00.