Кладовищі на карантині

Обмежувальні заходи вже стали частиною життя українців. Цього року вперше на Великдень були богослужіння в закритому режимі, а тепер було прийнято рішення змінити й іншу традицію українців – тиждень поминання померлих родичів та відвідування кладовищ прийдеться перенести на потім. Обласна і міська влада вводить обмеження доступу до кладовищ до завершення карантину. 

«Традиційно на другий тиждень після Великодня люди прибираються на могилах родичів і поминають їх родинним колом.  Але маємо вкотре внести корективи у звичаї – з огляду на пандемію. Щоби не допустити скупчень людей на цвинтарях в поминальні дні, органи місцевого самоврядування мають закрити кладовища для відвідування. Виняток – тільки поховання, за умови дотримання норм карантину. Таке рішення прийняла обласна комісія ТЕБ і НС. Сподіваюся на розуміння з боку мешканців області. І закликаю: перенесіть поминальні обряди на іншу дату. Залишайтеся вдома, просто розгорніть сімейний альбом і згадайте близьких, які пішли з життя.  Від відповідальності кожного з нас залежить, як скоро закінчиться карантин і ми всі зможемо повернутися до звичного ритму», – наголосив голова Дніпропетровської ОДА Олександр Бондаренко.  

Кладовища у різних населених пунктах Дніпропетровщини мають закрити для відвідування, аби не допустити у поминальні дні масових скупчень людей і забезпечити виконання умов карантину. 

Виняток – тільки поховання, за умови дотримання норм карантину.