Коли чоловікам почнуть вручати електронні повістки: відповідь юриста

У зв'язку з повномасштабним вторгненням росії Україна оголосила загальну мобілізацію, яка передбачає призов громадян до лав армії. Адвокат Андрій Межирицький у коментарі для ТСН зазначив, що наразі повістки для призовників і військовозобов'язаних мають бути вручені особисто під підпис і розповів, чи будуть в країні запроваджені електронні повістки. 
Чи будуть українці отримувати електронні повістки
Згідно з висновками юриста, для впровадження електронних повісток, як це було у випадку повісток до суду, потрібно внести зміни до законодавства про мобілізацію та військову службу. Це цілком можна зробити за аналогією із судовими повістками, які вже розсилаються в електронному вигляді.
Крім того, за словами юриста, судова практика показує, що штрафи за неявку до військкомату за повісткою часто скасовуються через необхідність довести, що повістка була вручена правомірно.
Юрист також наголосив, що законодавством України передбачене право співробітників Територіальних центрів комплектації та соціальної підтримки вручати повістки на вулицях, блокпостах, у громадських місцях, а також за місцем проживання та роботи. Важливою деталлю є те, що співробітники ТЦК не мають права перевіряти документи громадян.
Джерело: 5692.com.ua