Коли пенсіонери отримають обіцяні смартфони: у Мінцифри прокоментували минулорічну ініціативу уряду

Незадовго перед початком повномасштабної війни в Україні уряд анонсував масштабну програму, метою якої було забезпечити всіх пенсіонерів країни безкоштовними смартфонами. Щоправда з однією умовою: людина мала перед цим зробити щеплення від Covid-19. Ця програма була одним з елементів курсу на повну діджиталізацію країни.
Проте повномасштабна війна, розпочата росією, відсунула на невизначений час усі плани. У Міністерстві цифрової трансформації розповіли, чи планує влада повернутися до питання смартфонів після перемоги у війні.
Чи отримають пенсіонери смартфони?
Офіційний представник Міністерства цифрової трансформації Мстислав Банік розповів, що держава не відмовляється від своїх прагнень. Та в уряді, як тільки з'явиться така можливість, знову повернуться до реалізації "Держави в смартфоні". А тому люди похилого віку мають отримати обіцяні гаджети.
Адже саме пенсіонери є слабкою ланкою в реалізації задуманого. І хоч багато вже було зроблено для збільшення рівня цифрової грамотності населення, проблеми досі лишаються.

У нас є цілий напрямок "Дія. Цифрова освіта". Це веб-сайт. Можна відкрити гугл і в пошуку ввести "цифрову освіту". Там у форматі коротких серій є безліч тем: починаючи з того, як чимось користуватися, як десь авторизуватись, як створити пошту, та закінчуючи тим, як сплатити комуналку, – говорить Мстислав Банік.

Проте для того, щоб оволодіти смартфоном, треба мати й сам смартфон. На превеликий жаль, багато людей пенсійного віку в Україні не можуть дозволити купувати собі гаджети.
Саме тому держава вирішила допомогти таким громадянам, аби вони теж могли користуватись електронними послугами. Єдиною умовою для отримання нового безкоштовного пристрою стала наявність прививки від коронавірусу. Але повномасштабна війна, за словами чиновника, відсунула величезну кількість колись важливих питань та поставила тільки одне – перемогти у війні із загарбником. А отже, питання щодо надання безкоштовних смартфонів зараз узагалі не розглядається.

Зрозуміло, що під час війни перед державою стоять інші пріоритети. Це питання відкладається, але впевнений, що ми до нього повернемося, – запевнили в Мінцифрі.
Джерело: 5692.com.ua