Коли в Україні буде “бабине літо”: синоптики здивували прогнозом, назвавши дату перших приморозків

Українцям не варто очікувати, що другий місяць осені знов буде балувати літньою погодою. Таких високих температурних значень, як у вересні, вже не буде.
Проте "бабине літо" до нас ще завітає, хоча і ненадовго. Про це розповіла синоптик Українського Гідрометцентру Наталія Птуха виданню NV.
Синоптик зазначила, що цьогорічний вересень був рекордно теплим. У Києві перший місяць осені виявився найтеплішим з 1881-го року, тобто за всю історію спостережень.

"Таких показників, звісно, ми вже не очікуємо, але трошечки тепліше буде 9-10 жовтня, а особливо 10-12 жовтня. Більш комфортні погодні умови очікуються у ці дні. Це буде період теплої погоди, як це в народі називають "бабине літо"", – повідомила Наталія Птуха.

За словами представниці Гідрометцентру, довгострокові прогнози щодо подальшої погоди робити складно, адже восени починається перебудова атмосферних процесів. Погода в цей період може змінюватись дуже часто.
Коли синоптики прогнозують похолодання в Україні
За прогнозом Наталії Птухи, в Україні суттєво знизяться температурні показники 7-8 жовтня. А 9 жовтня навіть можливі окремі заморозки на ґрунті, але це стосується поки що північних регіонів.
Синоптик Ігор Кібальчич також розповів про те, що наприкінці тижня є велика ймовірність заморозків. За його словами, 8 жовтня вночі у західних регіонах температура повітря може опуститися до -3…0°С.
По всій території України 7-8 жовтня вдень буде не вище +10…+16 °С. За розрахунками, це будуть найпрохолодніші дні найближчим часом.
Джерело: 5692.com.ua