Людина зникла безвісти: куди звертатися за допомогою

Зникнення людини є складною ситуацією, і важливо знати, як діяти в подібних випадках. Дмитро Лубінець, уповноважений з прав людини Верховної Ради України, розповів куди звертатися в пошуку зниклих безвісти родичів або близьких людей.
Що робити, якщо людина зникла безвісти
Якщо ви стали свідками зникнення людини через особливі обставини, негайно зверніться за допомогою до контактного центру МВС за номером 0 800 103 333. 
Фахівці розкажуть вам більше про те, як працює Єдиний реєстр зниклих безвісти осіб і як ви можете внести інформацію про зниклу людину. Вони також нададуть консультації членам родини, щоб допомогти їм зрозуміти, як краще діяти.
Для розв'язання питань, пов'язаних зі зниклими безвісти особами, можна зателефонувати до Офісу омбудсмана за номером 0 800 50 17 20. Офіс омбудсмана також готовий надати допомогу і консультації у випадку, якщо ваші права були порушені або ви маєте інші питання, пов'язані зі зникненням особи.
Дмитро Лубінець наголосив на важливості звернення до державних органів, щоб забезпечити дотримання прав зниклих осіб. Родичі зниклих мають право на інформацію, підтримку та захист своїх інтересів.
Джерело: 5692.com.ua