Коли в жовтні 2023 буде найкращий улов: календар рибалки зі сприятливими датами та корисні поради

Особливим задоволенням для рибалок є осіння риболовля в жовтні. Попри те, що вода вже досить холодна і прозора, часто бувають вітри і дощі, це заняття може бути досить захопливим. Також є можливість повернутись із непоганим уловом, якщо врахувати певні нюанси.
Яка риба ловиться у жовтні
Клювання білої риби в цей період погіршується, вона стає більш пасивною через погодні умови. А ось деякі хижаки залишаються активними та продовжують живитися на глибоких водоймах.
Щука
Період найвищої активності щуки – осінній жор. Це вдалий час для спінінгістів, адже хижак може ловитися в будь-якому місці, абсолютно на різні годівниці і будь-яким способом. Майже не має значення ні глибина води, ні темп лову.
Окунь
У окуня теж триває період інтенсивної годівлі, адже для нього більш комфортною є прохолодна вода. Для його ловлі підходять навіть великі риболовні приманки.
Судак
На початку жовтня судака слід шукати на мілині, де є багато мальків. Коли ж почнуться перші приморозки, судак відходить з мілини та не йде туди навіть у темну пору року. Цю рибу найкраще ловити на живця.
Плотва
Готуючись до зими, плотва збирається у великі зграї. Зимувати ця риба йде у глибокі ями. Ближче до вечора її можна знайти на мілині, куди вони виходить для годування.
Календар рибалки на жовтень 2023
Найбільш сприятливі дні: 6, 7, 8, 9, 10, 18, 19, 20, 21, 22, 23 жовтня.
Добрі дні: 3, 4, 5, 11, 12, 17, 24, 25, 26 жовтня.
Несприятливі дні: 1, 2, 13, 15, 16, 27, 29, 30, 31 жовтня.
Дуже погані дні: 14, 28 жовтня.
Де і в який час ловити рибу у жовтні
За словами досвідчених рибаків, при виборі місця для риболовлі можна орієнтуватися на мальків. Вони скупчуються у зграйки та приваблюють хижаків.
Активність риби залежить від часу доби. Найменш активною в жовтні риба є вранці, що пояснюється дуже низькими температурами. Ближче до обіду, коли вода трошки прогрівається, риба стає більш активною.
Джерело: 5692.com.ua