Конденсату на вікнах позбутися легко: причини появи та способи усунення

Конденсат на вікнах – проблема, яка може виникати з кількох причин. Якщо зрозуміти, чому на склі з'являється "туман" і краплі води, конденсату можна позбутися. Іноді проблему можна вирішити, майже не докладаючи зусиль.
Чому з'являється конденсат
У більшості випадків причиною утворення конденсату є підвищена вологість у приміщенні. Вона може збільшуватися, якщо в кімнаті перебуває багато людей – їхнє дихання зігріває і зволожує повітря. Також він може з'являтися через недостатню циркуляцію повітря.
Як вирішити проблему з конденсатом
Якщо причина в підвищеній вологості або поганій циркуляції, ситуацію можна виправити простим провітрюванням. Провітрювати приміщення необхідно регулярно – як правило, це допомагає позбутися запітнілих вікон.
Також допомагає встановлення ущільнювачів на вікна – вони запобігають проникненню через щілини потоків холодного повітря. Ефективним рішенням може бути і використання силіконових гелів, призначених для поглинання надлишкової вологи. Якщо конденсат сильний, і провітрювання не допомагає, найкращим рішенням буде встановлення вентиляційних каналів.
Неочевидні причини
У деяких випадках причиною може бути не відсутність циркуляції і навіть не вологість. Конденсат може виникати, наприклад, через занадто широке підвіконня або штори високої щільності. Вони можуть перешкоджати проникненню теплого повітря до вікна, і через перепад температур з'являється конденсат.
Джерело: 5692.com.ua