Кухонні дошки – розсадники бактерій: як легко помити та знезаразити їх за допомогою копійчаних засобів

Обробні дошки, без яких не обходиться приготування безлічі страв, дуже швидко забруднюються. Звичайного миття для них явно недостатньо, щоб усунити весь бруд та мікроби, які скупчуються на поверхні.
Тому їх треба регулярно очищувати за допомогою засобів, які одночасно дезінфікуватимуть. Стануть у пригоді прості засоби, які знайдуться вдома у кожного.
Як очистити пластикові дошки
Пластикові дошки більш практичніші за дерев'яні, менше накопичують бруд та вбирають запахи. Відмити та обеззаразити таку дошку легко, скориставшись досить незвичною сумішшю.
Потрібно рослинне масло змішати з оцтом, натерти цією сумішшю пластикову дошку та залишити на пару хвилин. Потім просто змити теплою водою, використовуючи губку і миючий засіб.
Як очистити дерев'яні дошки
Дерев'яні дошки швидко вбирають запахи продуктів, вологу, а також вони можуть чорніти з часом. Щоб ефективно очистити дошку з дерева, скористайтесь таким прийомом:

намочити дошку під теплою водою;
рясно притрусити сіллю;
розтерти сіль по поверхні;
додати трохи соди і також розтерти;
налити зверху невелику кількість оцту;
через 10 хвилин змити водою і мильною губкою.

Як відмити кухонні дошки з різних матеріалів
Чистити дошку потрібно мінімум раз на місяць, незалежно від матеріалу. Для цього можна скористатись такими методами:

змішати харчову соду з водою до пастоподібного стану, нанести на дошку і залишити на 5 хвилин, після чого змити водою і протерти насухо рушником;
у мисці змішати 0,5 л теплої води і 2 чайні ложки перекису водню, замочити дошку на 10 хвилин, після чого сполоснути водою;
змастити дошку звичайним чистим оцтом, залишити на кілька хвилин і змити (оцет добре усуває запахи);
насипати на поверхню дошки сіль, взяти половинку лимону і розтерти нею сіль на дошці, через декілька хвилин змити водою.
Джерело: 5692.com.ua