Меню на Старий Новий рік: що має бути на столі

Зовсім скоро в Україні відзначатимуть Маланку, або, як ще називають цей день, Щедрий вечір – церковне свято напередодні Старого Нового року.
Як правило, ввечері 13 січня господині накривають стіл пишною вечерею. 
Що має бути на столі в Старий Новий рік – меню на святковий стіл
Кутя – головна страва
На відміну від Святого вечора, кутя на Щедрий вечір має бути щедрою. Зазвичай її готують із вершками, вершковим маслом і навіть коньяком. Також можна додати журавлину та фініки.
Узвар 
Традиційно на столі цього вечора ставиться узвар із сухофруктів – яблук, груш, винограду.
Свинина
Свиня у наших предків вважалася символом достатку. Можна зварити холодець або, наприклад, борщ. Також можна поставити просто сало або копчені ребра.
Ковбаси
Щедрий вечір – не пісний. Краще поставити на стіл кілька видів різних ковбас для залучення благополуччя і достатку в дім.
Вареники – куди без них
Щедрий вечір – це вареники. Вони можуть бути як солоними, так і солодкими. У деяких куточках України вареники замінюють млинцями з різною начинкою.
Також на щедрий стіл можна ставити різні пироги, тушковану капусту та гриби, голубці. Цього дня немає правила обмежуватися 12 стравами, на столі має бути все, що ви любите. Головне – кількість і різноманітність. Все це вплине на благополуччя прийдешнього нового року.
Джерело: 5692.com.ua