Мінімальний розмір допомоги по безробіттю в Україні підвищили: які суми отримують безробітні у 2023 році

У жовтні 2023 року в Україні були переглянуті правила виплат для громадян, що залишились без роботи. У результаті допомога підвищилась на 500 гривень і більше, як це передбачає відповідна постанова №60 від 14.09.2023 року, видана правлінням Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття, пишуть Новини.LIVE.
Як змінились виплати для безробітних
Згідно з рішенням правління Фонду, обсяг мінімальної допомоги з безробіття підвищується з 1000 гривень до 1500 гривень. Українцям з числа внутрішньо переміщених осіб виплачуватимуть щомісяця 2500 гривень.
Громадянам без страхового стажу, а також тим, хто впродовж останнього року працював менше 7 місяців, виплачуватиметься допомога у розмірі 1500 гривень.
Допомога у 2500 гривень нараховуватиметься громадянам таких категорій:

взяті на облік внутрішньо переміщені особи (ВПО), що не мають документів, які необхідні для надання статусу безробітного;
ВПО, які перебувають на окупованій території чи у регіонах, де тривають бойові дії, та у яких немає необхідних документів, проте інформація про них зазначена в держреєстрах.

Відомо, що наприкінці літа 2023 року рівень безробіття в Україні знизився до історичного мінімуму. Отримували допомогу з безробіття 108,7 тисяч осіб, тоді як у минулому році – 278,6 тисяч осіб.
Тривалість виплат допомоги з безробіття під час війни скорочена, вона не може 90 календарних днів. Максимальний розмір виплат – 6,7 тисяч гривень.
Джерело: 5692.com.ua