Може стати причиною фінансових невдач і викликати затяжну депресію: учені назвали поширену звичку, з якою варто боротись

Швецькі дослідники стверджують, що звичка, яку за собою нерідко могли помічати більшість людей, здатна погіршити сон, нашкодити здоров'ю людини й стати причиною фінансових труднощів. Мова йде про прокрастинацію.
Швецькі дослідники зі Стокгольмського університету обрали для свого експерименту студентів із восьми різних університетів. У дослідженні взяли участь 3500 учнів вищої школи, які отримують підготовку з різних дисциплін: від соціальних наук до економіки й медицини. Урешті було з'ясовано, що ті, хто має схильність регулярно відкладати справи, мають проблеми зі сном, ведуть малорухливий спосіб життя й відчувають певні фінансові труднощі.
Спеціалісти переконані, що прокрастинація – для одних людей лише періодична схильність, а для інших загальна закономірна поведінка.
Також дослідники виявили, що чим більшим був показник прокрастинації, тим більш схильними люди були до депресії. Так, підвищення показника на 1-ну позначку, збільшувало вірогідність депресивних настроїв на 13%. Також такі люди на 15% частіше мали фінансові проблеми.

Це говорить про те, що прокрастинація пов'язана з наступними проблемами психічного здоров'я, нездоровим способом життя й погіршенням психосоціальних факторів здоров'я, – зазначають автори дослідження.

Депресивні настрої також можуть бути пов'язані з тим, що частина людей, відпочиваючи, проводять свій час абсолютно непродуктивно, що врешті засмучує їх і впливає не психоемоційне здоров'я.
Читайте також: Названо головні хитрощі, які використовують банки з кредитними картками
Джерело: 5692.com.ua