З 16-го січня українці зможуть обміняти старі лампи розжарювання: де і як це зробити

З 16 січня 2023-го року в Україні стартує бета-тестування програми обміну старих електричних ламп розжарювання. Замість них українці безкоштовно отримають нові LED-лампи, які споживають значно менше електроенергії. Про це в своєму Telegram-каналі повідомив Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

Сьогодні уряд ухвалює рішення, завдяки якому суми в комунальних платіжках будуть ще меншими. Мова йде про програму безкоштовного обміну старих електричних ламп розжарювання на енергоощадні LED-лампи. З 16 січня починаємо програму в режимі бета-тестування, – сказав він.

Також Прем'єр-міністр заявив, що спочатку будуть замінені 500 тисяч ламп у шести регіонах України, а приблизно через 2 тижні проєкт буде запущено на всій території України. Загалом Уряд планує замінити 50 мільйонів старих ламп розжарювання на нові енергоощадні LED-лампи.

Після цього орієнтовно за два тижні проєкт запуститься у звичайному режимі по всій території Україні. Кожен зможе подати заявку через "Дію", а потім отримати 5 нових ламп у найближчому відділені "Укрпошти". Увесь процес буде максимально простим і швидким, – наголосив Денис Шмигаль.

Читайте також: Залицяльники не дають їм проходу: 5 жіночих імен, які змушують серце чоловіків битися сильніше
Може стати причиною фінансових невдач і викликати затяжну депресію: учені назвали поширену звичку, з якою варто боротись
Чи отримуватимуть військовозобов'язані українці повістки через "Дію": у Мінцифрі дали відповідь
Джерело: 5692.com.ua