На ринку праці України зріс попит на людей з інвалідністю та студентів: деталі

Кінець літа та початок осені принесли позитивні зміни на ринок праці України, особливо для категорій громадян, які раніше мали складнощі у пошуку роботи. Наразі помітне зростання попиту на студентів та людей з інвалідністю, які не мають конкретної професійної підготовки. Українські роботодавці виявляють більшу готовність надавати можливості навчання та підвищувати рівень оплати праці своїх співробітників. Про це йдеться в матеріалі liga.net.
Як змінився ринок праці 
За словами експерта ринку праці Тетяни Пашкіної, в Україні спостерігається дефіцит кадрів, що призвело до більшої готовності роботодавців до компромісів з потенційними працівниками. Один з проявів цього підходу – підвищення рівня оплати праці. Наприклад, в Київській області середня зарплата в серпні зросла на 275 гривень і тепер становить 19 275 гривень. У Львівській області цей ріст ще більший – 500 гривень, і зарплата там складає 17 500 гривень. Схожий тренд спостерігається в Одеській області, де зарплата зросла на 175 гривень.
Крім того, за опитуванням, проведеним Європейською Бізнес Асоціацією, 87% українських роботодавців планують підвищити заробітну плату своїм працівникам у наступному році.
Останнім часом відзначається також збільшений інтерес роботодавців до кандидатів, яким раніше було складно знайти роботу. Ця тенденція свідчить про зміни в підходах до найму персоналу та більшу готовність роботодавців надавати шанси навчатися та розвиватися в роботі.
Зокрема, з кінця літа зросла кількість вакансій для таких категорій осіб, як:

студенти,
люди з інвалідністю,
ветерани.
Джерело: 5692.com.ua