Який туалетний папір не можна змивати в унітаз: убезпечте себе від зайвих проблем

Багато хто, не замислюючись про можливі наслідки, змиває клаптики туалетного паперу в унітаз. Проте існують різні види туалетного паперу, і деякі з них здатні стати причиною засмічення каналізаційного стоку.
Можна помітити, що в громадських вбиральнях часто висить оголошення, в яких відвідувачів просять не кидати туалетний папір в унітаз. У такому випадку, щоб не спровокувати засмічення, краще викидати його у смітник біля унітаз. Також не варто змивати туалетний папір в унітаз у приватному будинку, адже каналізаційна система може не впоратись із його виведенням.
Мешканці нових багатоповерхівок можуть без побоювань змивати туалетний папір в унітаз, адже зазвичай міська каналізація відмінно пристосована до такого типу відходів, і вони легко відносяться потоком води у каналізаційний колектор.
Який туалетний папір може забити каналізацію
Більшість видів туалетного паперу виготовляється з целюлози, яка не розчиняється у воді, але легко подрібнюється і не здатна викликати засмічення в звичайних умовах. Проте якщо в унітаз потрапить забагато паперу, проблем не уникнути. Крім того, забити каналізацію може надто щільний туалетний папір, який погано розмочується водою і при скупченні створює серйозний затор.
Щоб уникнути зайвих проблем, краще користуватись тонким дво- або тришаровим папером. Хоча він коштує дорожче, але з ним можна не боятися засмітити каналізацію, щоб потім не довелось витрачати кошти на прочистку.
Найкращий та найбезпечніший варіант – спеціальний біорозкладний туалетний папір, який тане в унітазі за кілька секунд.
Якщо все ж трапилось так, що каналізація забилась через туалетний папір, можна скористатись наступним домашнім способом прочистки. Потрібно вилити в унітаз відро гарячої води і додати половину пачки харчової соди. Папір розм'якне, і його можна буде легко змити.
Джерело: 5692.com.ua