На українців чекає важка зима: чим запасатися напередодні холодів

Зимовий сезон наближається і вже очевидно, що країна агресор не збирається змінювати тактику терору мирного населення. Як і минулого року, терористичні атаки рф будуть спрямовані на критичну інфраструктуру. Мета цих атак – позбавити українців електроенергії.
Українська влада на всіх рівнях уже здійснює підготовчі заходи. Генератори закуповуються у великих кількостях і допоможуть підтримати електропостачання. Але й кожному з нас варто подбати про те, щоб життя взимку було максимально безпечним і комфортним.
Практично кожен українець уже знає, чим потрібно запасатися напередодні настання холодів. У списку батарейки, теплі речі, ліхтарики, покривала і обігрівачі, торф і дрова. Але умови і можливості в кожному регіоні і населеному пункті можуть значно відрізнятися, а значить і список необхідних речей для них буде різним.
Експерти вважають, що найскладніша ситуація в Україні з багатоповерховими будинками. Якщо у жителів малоквартирних і приватних будинків є можливість встановити генератор або опалюватися дровами, то жителі багатоповерхівок опиняються в практично безвихідній ситуації.
Президент Центру глобалістики Стратегія XXI Михайло Гончар вважає, що жителі холодних будинків мають бути готові до евакуації.
Президент центру Ньфолк Андрій Закревський вважає, що: "Тим жителям, які проживають у містах у зоні бойових дій або близьких до лінії фронту, необхідно евакуюватися обов'язково".
Що потрібно купити заздалегідь

Газову лампу
Батарейки, ліхтарики
Запаси їжі та води
Відра, сміттєві пакети
Якщо багатоквартирний будинок оснащений власною котельнею або генераторами, потрібно заздалегідь підготувати запас палива.

Як підготувати квартиру
Бажано підготувати одну "кімнату тепла" – місце, де буде тепло, можна буде готувати їжу і відпочивати. Простіше і логічніше використовувати для цих цілей приміщення кухні. Двері, вікна та балкони необхідно утеплити.
Джерело: 5692.com.ua