На залізниці працюватимуть таємні “маршали безпеки”

На залізницях України з'явилися залізничні маршали – це спеціальні працівники відомчої воєнізованої охорони, які забезпечують безпеку пасажирських перевезень. Однак, на відміну від охоронців, які працюють на залізничних об'єктах у службовій формі, маршали будуть абсолютно непомітні. Про це повідомила прес-служба "Укрзалізниці" в Telegram.
Для чого потрібні маршали безпеки
Залізничні маршали мають важливу місію – контролювати безпекову ситуацію під час пасажирських перевезень та негайно реагувати у випадку потреби.
Важливою особливістю є їхня робота інкогніто. Подорожуючи залізницею, паспжири навряд зможуть визначити, хто є маршалом. Зазначається, що така концепція вже успішно використовується на авіаційних маршрутах.

Це розповсюджена модель роботи безпекових підрозділів на авіаційних маршрутах. Перед нашими маршалами, які інкогніто знаходяться в поїздах та на вокзалах, стоїть завдання оцінити ризики та оперативно відреагувати на загрозу, яка може виникати під час подорожі пасажирів. Усі фахівці спеціально підготовлені, – зазначив правління "Укрзалізниці" Євген Лященко.

Відомо, що маршали вже активно працюють на одному з популярних західних напрямків. За словами представників "Укрзалізниці", цей маршрут потребує особливої уваги для гарантування безпеки пасажирів.
Джерело: 5692.com.ua