Навіщо класти монету в холодильник: цей лайфхак може стати в пригоді абсолютно всім

Вперше почувши про те, що перед тривалою поїздкою варто залишати в холодильнику монетку, можна здивуватись і сприйняти це як доволі дивну пораду.
Але цей лайфхак має практичне пояснення, і про те, як він працює, варто дізнатись кожному. Особливо він згодиться тим, хто збирається їхати у відпустку або у далеке відрядження, а також тим, у кого є холодильник на дачі.
Навіщо класти монету в холодильник
Перед тим, як їхати з дому надовго, принаймні на кілька днів, досвідчені господині та городники залишають у морозильній камері холодильника звичайну монетку.
Суть цього прийому полягає в наступному: за допомогою копійки після повернення можна з’ясувати, чи надовго вимикався холодильник через ймовірну відсутність електрики, поки в будинку нікого не було.
Робиться це таким чином:

спочатку потрібно взяти чашку або склянку і наповнити її водою;
поставити у морозильну камеру;
коли вода повністю замерзне, на лід потрібно покласти копійку.

Після повернення з багатоденної поїздки слід перевірити, що сталося з монетою за цей період.
Якщо монетка так і лежить на поверхні льоду, це означає, що відключень електрики не було, і холодильник працював стабільно. Тож у такому разі не варто хвилюватися за якість продуктів, що в ньому зберігаються.
Якщо ж монетка вмерзла в лід, то це є поганим знаком. Такий стан свідчить про те, що відключення електрики були. Причому холодильник міг не працювати доволі тривалий час, адже лід у чашці встигав розтанути, а монетка – потонути у талій воді.
У цій ситуації продукти, що зберігаються в холодильнику, краще не вживати, адже вони могли зіпсуватися у теплі.
Джерело: 5692.com.ua