Навіщо водії натирають лобове скло картоплею: лайфхак, який стане в нагоді з приходом холодів

Під час зимового періоду однією з головних проблем для автомобілістів є обмерзання і запотівання лобового скла. Однак, фахівці John Clark Motor Group розкрили несподівану пораду – використовувати картоплю для попередження цих проблем, передає Daily Express.
Як картопля може допомогти взимку
Ця порада може здатися неочікуваною, але вона допоможе уникнути обмерзання та запотівання скла автомобіля при низьких температурах. Для цього необхідно розрізати картоплю навпіл і потерти нею лобове скло машини. У такому стані машину слід залишити на ніч, а вранці промити скло водою і склоочисником. Крохмаль, що міститься в овочі, виступає в ролі бар'єру, запобігаючи поганій видимості.

Це насправді не просто бабусині казки! Потирання розрізаної половини картоплі об зовнішню поверхню може суттєво покращити стан вашого лобового скла, – заявили в John Clark Motor Group.

Перевірити лайфхак можна, поставивши чашку з киплячою водою під оброблене картоплею скло. Мережею активно ширяться відео, де водії випробовують такий спосіб, і всі вони наразі лише підтверджують його роботу.
Помилково, може здатися, що це лише дідусяча порада. Проте, використання картоплі може допомогти зберегти безпеку на дорозі в умовах зимових обмежень.
Джерело: 5692.com.ua