Приховані ризики: чому краще не пити каву або чай із паперових стаканчиків

Багато людей упевнені, що паперовий стаканчик порівняно з пластиковим є екологічним і цілком безпечним для здоров'я. Виявляється, це велика помилка. Такі стаканчики видаються безпечними тільки зовні, а насправді приховують в собі неочікувані ризики.
Про те, чому не можна вживати гарячі напої з цього посуду, розповіли вчені, які провели низку досліджень, пише Today.
Попри те, що для виробництва паперових стаканчиків вирубують величезні площі лісів, в їхньому складі – не лише папір. Папір, навіть багатошаровий, все одно буде пропускати рідину, при виробництві паперових стаканчиків створюється прошарок з поліетилену. Саме завдяки цьому паперові стаканчики не розмокають і не розвалюються, але в цьому криється і небезпека.
Як показали дослідження, якщо гарячий напій перебуває в такому посуді протягом 15 хвилин, то в нього проникають до 25 тисяч мікрочастинок пластику, який людина згодом випиває. Тому кожного разу, коли ви вживаєте каву або чай, до вашого організму потрапляють свинець, фенол, камедь, формальдегіди та інші канцерогенні й токсичні речовини.
Якщо вживати напої, "збагачені" такою хімією регулярно, через деякий час це може привести до серйозних патологій, погіршення імунітету та навіть смерті.
Щоб уникнути ризиків, краще придбати термокухоль, який можна носити з собою. Цей посуд виробляється з нержавіючої сталі або бамбука та має силіконову кришку, що витримують гарячу температуру і не виділяють шкідливих речовин.
Окрім гарантування безпеки для здоров'я, це також дозволяє заощаджувати, адже багато кав'ярень роблять знижку, якщо використовувати власний посуд для гарячих напоїв.
Джерело: 5692.com.ua