Незабаром в Україні відновлять перевірку АЗС

Війна росії проти України призупинила перевірки на АЗС на предмет дотримання українського законодавства, але за ініціативи Нафтогазової Асоціації України перевірки були відновлені.
Перевірки заправних станцій
Центр деіндустріалізації паливного ринку був створений в Україні з метою закриття підпільних АЗС, які не мали ліцензії на продаж пального. Закриття цих станцій дозволяє ліцензованим станціям продавати більше видів пального.
Відновлення контролю – хороша новина для українських водіїв, адже це зменшить кількість підпільних заправок, які продають неякісне пальне. Перевірки АЗС, ініційовані Нафтогазовою Асоціацією України, пов'язані з дотриманням законодавства. Наприклад, чи мають вони ліцензію на продаж пального та чи офіційно працевлаштовані. Іншими словами, ці перевірки не мають прямого відношення до якості бензину.
Як самостійно перевірити якість бензину
Ви можете перевірити наявність різних домішок і хімікатів у бензині за допомогою чистого аркуша паперу. Нанесіть кілька крапель бензину на аркуш паперу. Тоді подивіться на папір.

пляма повинна бути однорідною за кольором і не мати розводів або плям;
не повинно бути запаху горілої гуми;
колір паперу не повинен сильно змінюватися, коли паливо капає;
при тестуванні за низьких температур поганою ознакою є поява кристалів льоду.

Дочекайтеся поки бензин повністю не випарується з паперу:

якщо після випаровування папір залишається білим, зразок нешкідливий;
маслянисті сліди вказують на те, що до складу входить парафін або суміш олій;
якщо папір набуває кислотного кольору, щось не так з добавками;
якщо краплі стають круглими, це свідчить про наявність води.

Якщо під час тесту виявлено хімічні домішки, бензин не можна використовувати в сучасних автомобілях або генераторах. Таке пальне пошкодить двигун, і ви витратите багато грошей на ремонт автомобіля.
Джерело: 5692.com.ua