Як не втратити аккаунт в Viber – захистіть себе від шахрайських дій

Частою ситуацією стали випадки несанкціонованого доступу до акаунтів в додатку Viber .
Закликаємо вас бути обережними та не відкривати підозрілі повідомлення від невідомих контактів.
Як це відбувається
Зловмисники переховуються під видом торгових мереж чи благодійних фондів. Роблять розсилання повідомлень з подібними пропозиціями: спеціальні благодійні внески, купони зі знижкою й таке інше.
Коли користувач переходить за вказаним посиланням йому пропонують заповнити невеличку анкету, яка вимагає вказати контактний номер телефону, до якого і прив’язаний акаунт користувача в додатку. Після заповнення вами на перший погляд зовсім безпечної анкетки на номер телефону, який ви вказали приходить повідомлення. Воно містить спеціальний код, який потрібно ввести на псевдосайті.

«Дану дію, як і будь-які інші, робити за сумнівними посиланнями категорично не можна, тому що після введення коду з смс-повідомлення, користувач надає доступ до свого акаунту з вказаним номером телефону, який в майбутньому буде використовуватись зловмисниками, для здійснення шахрайських дзвінків», — попереджають українців у Кіберполіції.

Важливо звернути увагу, що є такі гаджети, на яких код із смс-повідомлення за допомогою спеціальної функції «Автозаповнення» вводиться в автоматичному режимі.
Перевіряйте інформацію, яку ви отримуєте
Ще раз нагадуємо вам, що існують офіційні сайти, де ви можете знайти всю потрібну інформацію щодо акцій на маркетплейсах в мережі Інтернет. Ми радимо вам зайвий раз перестрахуватися та проконсультуватися на гарячій лінії будь-якої потрібної вам інтернет крамниці чи фонду.
Будьте обачними та захистіть себе від шахрайських дій кіберзлочинців!
Джерело: 5692.com.ua