Ніколи не кажіть “нема за що”, коли вам дякують: чому так не можна говорити

Багато людей у відповідь на подяку за щось вимовляють словосполучення "нема за що". Виявляється, це найгірший варіант відповіді, який просто неприпустимий і з погляду психології, і з погляду езотеричних знань.

Чому краще відмовитися від вживання цього словосполучення та що потрібно відповідати замість "нема за що".

Чому не можна відповідати "нема за що"

Говорити цю фразу є звичним майже для всіх. З одного боку, це зумовлено низькою оцінкою своєї допомоги – якщо зроблено так мало, що це й не варте подяки. З іншого боку, ми часто говоримо так, навіть не замислюючись, через брак часу. Проте варто розуміти, що слова – це енергія, і все сказане має вплив.

Психологи пояснюють, що регулярне вимовляння цього словосполучення призводить до заниження вашої самооцінки. Ви підсвідомо вважаєте, що дякувати вам справді нема за що, том ще не можете тверезо оцінити свої дії щодо людини, якій допомогли. Ніби витрачені зусилля навіть не варті слів подяки або ви й так мусили це зробити.

Крім того, якщо ви дасте зрозуміти співрозмовнику, що для вас ця справа була неважкою, він може почати просити про допомогу все частіше і частіше. Так легко опинитися в "рабстві", якщо вам буде важко відмовляти, щоб не зіпсувати з людиною стосунки. Невпевненість, невміння цінувати свій час і сили легко "зчитують" маніпулятори, щоб "сісти на голову".

З точки зору духовних вчень, релігії та езотерики, слово "спасибі" – є скороченням від фрази "Спаси тебе Бог". Вимовляючи це слово, людина бажає співрозмовникові добра і захисту вищих сил. Тому виходить, що той, хто використовує словосполучення "нема за що", зрікається усіляких благ з боку світлих енергій. Після такої відповіді можна відчути спустошеність і втому, адже ви віддаєте енергію, а натомість не отримуєте нічого.

Тому у відповідь на подяку варто використовувати "будь ласка" або фразу "радий допомогти".

Джерело: 5692.com.ua